אמרה יפנית שאני לומד להעריך - mochiwa mochiya) ,餅は餅屋), ובתרגום ישיר - מוצ׳י בחנות מוצ׳י. הכוונה היא שכדאי לקנות מוצר במקום שמתמחה בו.
טעמתי כבר לא מעט dorayaki בכל מני חנויות מזדמנות, (וגם הכנתי בעצמי, כולל את ממרח השעועית), אבל שום דבר לא התקרב לאיכות של הדורייאקי של החנות הזו, שזו בהחלט ההתמחות שלה.
ידעתי בדיוק בשביל מה אני מגיע, אבל לא יכולתי להסתפק רק בדבר אחר, אז הוספתי ארנב.
אחרי הביס הראשון הוא נראה כמו רוצח.
ואז לדוראייקי הנהדר. בתכלס אלו שני פנקייקים מהודקים סביב מילוי שעועית, אבל גם המילוי וגם הבצק צריכים להיות טריים ומעודנים. זה חטיף אהוב על ילדים, ופופולרי לא מעט בזכות העוגיפלצת המקומי.
הבצק היה גמיש ואוורירי, יש בו גם דבש אבל המתיקות עדינה מאד. ממרח השעועית בסגנון צובואן (לא חלק) שאני מעדיף, ובמרקם ריבתי, כמעט חמאתי. נפלא, ומומלץ מאד.
החנות נמצאת קרוב לתחנת Ueno, ומתמחה במספר לא גדול של ממתקים במילוי אנקו, אבל הדוראייקי הוא המפורסם מכולם. יקר יותר מכל מקום אחר (בערך 8 שקלים ליחידה, בכלל לא נורא), וטעים מאד. יש אריזות שי מכובדות, ואפשר גם לבלוס מחוץ לחנות, כמו ששמעתי שאיזה גאייג׳ין מורעב עשה.
היי, האם אפשרי להיות צמחוני ביפן? שמתי לב שכמעט בכל מקום ובכל דבר יש דגים ופירות ים ובשר.
השבמחק