יום ראשון, 10 באפריל 2016

Yuba - tofu skin


זרקור על מנה קטנה ונהדרת שניסינו בטונקצייה בקיוטו. 
כשמבשלים חלב סויה לטופו, נוצר קרום עליון שמסירים אותו מספר פעמים תוך כדי הבישול. זה לא נשמע מלהיב, ולי אישית העלה זכרונות לא טובים מקרום של חלב, אבל המקרה כאן שונה. 
את הקרום הזה אוספים לערמות קטנות, ומטגנים בשכבת פנקו עבה וגסה. התוצאה מפתיעה ממש. הפנים רך ונוזלי כמו מוצרלה, והחוץ קריספי ומחזיק את כל העסק יציב. 
למרות שהפנים מתנהג ממש כמו לביבת גבינה רותחת, הוא בכלל לא שמנוני, וזה מפתיע מאד. זה הדבר הטבעוני הקרוב ביותר לגבינה שטעמתי מעולם. 

למסעדה קוראים Tonkatsu Hamakatsu. אכלנו בשני סניפים שלה, אחד בשינג'וקו שהיה שקט ונעים. והשני בתחנת קיוטו (בקומה 11 של מתחם המסעדות באיזור שנקרא theCube), שם גם אכלנו את קרום הטופו המטוגן. הסניף הקיוטואי היה די עמוס ומתוייר. (ויש עליו הרבה ביקורות בטריפ אדוויזר)



אין תגובות

הוסף רשומת תגובה

© Memories of a Gaijin
Maira Gall