טאקו - תמנון, יאקי - צלוי או מטוגן. ובאמת שניסינו (ובטובים ביותר), אבל המאכל הכי מזוהה עם אוסקה לא השאיר שום רושם חיובי.
בלילת הבצק כמעט תמיד רכה מדי (ועושה כוויה בפה אם מתנפלים עליה מיד), התמנונים בפנים סתמיים, וכל מה שמציל את העסק זה רוטב הברביקיו והמיונז (לרוב גם שמיכת בצל ירוק ושבבי דג)
הנה המלצות לכמה דוכנים ומסעדות שדגמנו, אבל שוב בגדול, לכו לאכול אוקונומיאקי, זה הדבר האמיתי.
יש להם גירסה שנקראת "bikkuri takoyaki" ("טקוייאקי מפתיע"), שחתיכות התמנון בהם כל כך גדולות שהן יוצאות החוצה מהכדור ונראה כאילו בוקעות מהביצה. (משם תמונת שלט התמנון שלמעלה)
העובד של הטאקוייאקי. רבים מחשיבים אותו לטוב ביותר והוא מופיע במגזינים ותוכניות טלויזיה. (התמונה עם הבצל הירוק)
בתערובת הבצק יש גם סאקורה שרימפס (קטנים מאד וורודים). החוץ קריספי יותר והפנים רך יותר.
Umaiya (מפה)
קצת מחוץ לאיזור התיירותי, מקום אהוב ע"י מקומיים
כשתחזור ארצה, נסה את הטקויאקי של אובן קובן ברחוב הארבעה בתל אביב.
השבמחקאני מת על זה, אכלתי בטוקיו בהמון מקומות וזה בUENO היה הכי מדהים דוכן קטן עם תור ארוך כל יום הייתי אוכל לפחות שישה אני מעדיף ללא מיונז רק רוטב שזה דומה מאד לטיריאקי, בצל והמון שבבי דג, אחת הסיבות שאני מת כבר לחזור ליפן....טוב עוד 3 שבועות אני באוסקה....
השבמחק