יום שבת, 5 במרץ 2016

Kiraku ramen

מוסד אולדסקול ותיק ששומר על המוניטין , קהל לקוחות קבוע ועל אותו מתכון מאז 1952. הגעתי אליו בעקבות ההמלצה של דודי כליפא, תודה!


הראמן בסיסי במיוחד, הוא מופשט מכל הגימיקים והתוספות ומתמקד בציר מעולה ואטריות. זה כמו ללכת לפיצרייה שמתמחה במרגריטה, ושעושה את זה טוב, ממש טוב.


הציר כאמור נפלא ונקי מאד. הוא מנוקד באין ספור טיפות שומן וצפות בו מלא פיסות זעירות של בצל מטוגן, בדיוק כמו שאמא שלכם שמה בפתיתים. 

האטריות גם כן מהאסכולה שלא מנסה לעשות רושם אלא את העבודה. דקות יחסית, אלסטיות ונגיסות. 
והנבטים שמעל הם תוספת נפלאה, לא מטים את הטעם לשום מקום ומוסיפים קראנ׳ציות טרייה. תוך כמה דקות הם נכנעים לחום המרק ומתערבבים בין האטריות, כך נוצר ביס שחלקו צ׳ואי וחלקו פריך, והכל עטוף בציר מרק נעים. 




יש גם וונטון, אבל אני מציע להתמקד במנה הבסיסית Chukamen, שעולה בסך הכל 650 ין (22 שקל).



אין תגובות

הוסף רשומת תגובה

© Memories of a Gaijin
Maira Gall