יום שלישי, 22 במרץ 2016

おはぎ אוהגי

אתמול חל ביפן חג הגיהאן 彼岸 חג בודהיסטי שבו נזכרים ביקירים שנפטרו, ויפנים רבים חוזרים לעיר הולדתם כדי לבלות עם המשפחה. החג מתרחש ב21 במרץ, ביום בו שני חצאי כדור הארץ הדרומי והצפוני מוארים באופן שווה, כך שזמני החושך והאור של היממה יוצרים שני חצאים מדוייקים. 
גם האמא המארחת שלי נסעה אל המשפחה שלה, בזמן שאני ביקרתי בהאייצ׳י, והיום לארוחת בוקר הכינה לי מאכל מסורתי שאוכלים בחג הזה. הוא נקרא אוהגי, או בוטאמוצ׳י (שניהם על שם פרחים). 

מכינים אותם ע״י השרייה של אורז למשך שעות ארוכות במים, ואז מבשלים אותו ויוצרים כדורים. נהוג לצפות אותם באנקו, אבל גם תוספות אחרות מקובלות. בצלחת יש ציפוי אנקו, שומשום שחור וקינאקו (קמח פולי סויה). בצד פולי סויה פריכים. 

איטאדאקימאס!







אין תגובות

הוסף רשומת תגובה

© Memories of a Gaijin
Maira Gall